Søg i denne blog

4.2.04

Spam underminerer internettet

Repræsentanter fra verdens rige lande samlet i den økonomiske samarbejdsorganisation OECD holder i disse dage en workshop om spam. Formålet med workshoppen er at skabe bedre forståelse for, hvad spam er og, hvilke skridt OECD landene bør tage.

Spam er internettets svar på kuponhæfter. Uønsket e-mail der forsøger at sælge alt fra forsikringer, over medicin til porno i alle afskygninger. Brightmail, der udvikler og sælger antispam løsninger, har for det britiske IT-nyhedsmedie The Register regnet ud, at spam har udviklet sig fra at udgøre syv procent af al e-mail i 2001 til at udgøre over 60 procent i 2003.

De europæiske lande er lige knapt gået ind i diskussionen. Mens delsaterne i USA har så vidt forskellige holdninger til spam, at en netop vedtaget forbundslovgivning ifølge de fleste iagttagere stort set er uden virkning.

Men hvis brugerne oplever, at op imod tre fjerdele af brevene i den elektroniske indbakke er uønskede mails, der i værste fald er stødende, ja så underminerer spam internettets hovednummer e-mailen. Så deltagerne på OECD-workshoppen skal tænke sig godt om inden de sender signaler fra denne uges workshop.

The Register: EC draws line in spam sand

European Commission - Inforamtion Society - Telecom: Fighting Spam
Send en kommentar