Søg i denne blog

4.8.04

Grundstoffet det binære talsystem

Når verden - som IDC-analytikeren Roger Kay forudser det i CNet News reportagen herunder - inden 2010 runder en milliarder pc-brugere, så bør det binære talsystem ophøjes til det første virtuelle grundstof.

Totalsystemet er forudsætningen for databehandling og dermed computeren - fra den mindste chip til den største og kraftigste supercomputer.

Det binære talsystem er også et godt symbol på de enorme mængder af viden om især matematik men også både fysisk og kemi, der er forudsætningen for at udvikle, vedligeholde og operationalisere informationsteknologien.

Den fælles tendens
Trods den kulturelle mangfoldighed i verdens lande, så er der mindst én fælles tendens. Informationsteknologien får stadig større betydning for udfoldelsen af dagligdagen fra husholdningen over trafikken til arbejdspladsen.

Derfor vokser betydningen af den grundlæggende viden om matematik, fysik og kemi. Og derfor kan det give stof til eftertanke, at de naturvidenskabelige uddannelser ikke er så søgte i verdens såkaldte rige lande, mens udviklingslande som Indien og Kina kan uddanne i tusindvis af kandidater med denne naturvidenskabelige baggrund.

Det store spørgsmål
Det er ikke kun et spørgsmål om beskæftigelse og erhvervsliv. Det er i ligeså høj grad et spørgsmål om magt.

Hvor lidt viden om naturvidenskab kan vi nøjes med, hvis vi reelt skal styre et samfund, der er helt afhængig af computere?

02.08.04: CNet News: A billion PC users on the way

Wikipedia Den frie encyklopædi: Binære talsystem


2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Deltag i diskussionen

Skriv en kommentar og præg udviklingen.

Med venlig hilsen
Jan Horsager

Anonym sagde ...

Endnu en test.