Søg i denne blog

9.3.04

Personlig teknologi

De bærbare musikspillere generelt og Apples IPod i særdelshed er langt mere end undholdningsmaskiner for brugerne. Det mener Michael Bull, der ifølge BBC er en af de få om ikke den eneste forsker i, hvad ejere af IPod og andre musikafspillere gør med deres maskiner, og hvilken indflydelse det har på deres liv.

Michael Bull mener, at brugerne gennem musikken tilbageerobrer noget af den plads omkring og inden i dem selv, som det moderne bybillede stjæler gennem et evigt bombardement af lyde og billeder. Musikken giver lytteren kontrol ikke bare over tid og sted men også over stemning.

Fat i den lange ende
Han har fat i den lange ende Michael Bull. Teknologiens største værdi er den personlige anvendelse.

Derfor vil det altid kræve en indsats af brugerne at finde præcis den anvendelse for et stykke teknologi, der yder netop dem en optimal personlig anvendelse. Standarder er aldrig standarder, når teknologiens personlige værdipunkt skal findes, hvad enten der er tale om en webside, et mailprogram, en personlig digital assistent, en mobiltelefon eller en musikafspiller.

Musikeksemplet er meget stærkt. For som Michael Bull understreger, så kan musikken fjerne lytteren fra gaden og fører hende til den tid og det sted, hvor netop dette stykke musik betød noget første gang.

Pc'en er blevet et hverdagsord. De fleste spekulerer sjældent over betydningen af de to bogstaver personal computer eller personlig computer.

Lad endelig den personlige betydning holde sit indtog i debatten om teknologiens værdi.

08.03.04 BBC NEWS | Technology | More than just a pretty interface

Ingen kommentarer: