Søg i denne blog

3.3.04

IBM viser USA vejen

Et af verdens største men uden tvivl det mest indflydelsesrige firma - IBM - viser USA vejen ud af det konkurrencemæssige garantchok, der truer med at lade verdens mest konkurrenceivrige folk glide ind i protektionismens mørke. IBM derimod ønsker at give amerikanske IT-folk et uddannelsesmæssigt løft - og firmaet sætter penge bag ordene.

I slutnigen af januar besluttede de amerikanske lovgivere delvist at begrænse outsourcing af offentlige amerikanske IT-job. Det er populære toner i et valgår, der falder sammen med, at det ikke længere alene er produktionsjob, der finder vej til udvikingslande.

Indien og Kinas målrettede satsning på IT-uddannelser gør det attraktivt for mange virksomheder, at flytte både vedligeholdelse og udvikling af IT-løsninger til verdens folkerigeste nationer. Men løsningen er ikke begrænsning i den fri konkurrence.

Løsningen er uddannelse, så verdens rigeste lande kan tage konkurrencen op. Men endnu vigtigere, at vi kan finde nye måder at udvikle, producere og sælge varer og tjensteydelser på.

IBM fund retrains to fight U.S. job drain | CNET News.com

Ingen kommentarer: