Søg i denne blog

29.7.03

Mens vi venter

Mens vi venter
I december skal FN-systemet for første gang siden det politiske sammenbrud i Sikkerhedsrådet over Irak-krigen være vært for et verdensomspændende topmøde. På topmødet om informationssamfundet er det meningen, at stats- og regeringscheferne sammen med politikere, embedsmænd og repræsentanter fra diverse interesseorganisationer skal diskutere, hvordan informationsteknologien skaber udvikling i hele verden.
Men som nedenstående historie fra UN Wire viser. Så har FN på trods af rollen som den mest globale og udviklingsorienterede organisation selv overordentligt svært ved at udnytte informationsteknologiens muligheder for en bedre kommunikation, der både kunne hjælpe med at øge forståelsen for globalt samarbejde og effektivisere samarbejdet blandt de 191 medlemslande.
Skrøbeligt politisk projekt
Der er både politiske og økonomiske årsager til den tilstand. Men når solen går ned er det først og fremmest endnu en understregning af, at FN trods sin størrelse og globale aktiviteter er et skrøbligt politisk projekt, som vi må gøre en langt mere aktiv indsats for at sikre og udvikle.
UN Wire: Ahead Of Information Summit, U.N. Should Examine Itself
FNs hjemmeside
Send en kommentar