Søg i denne blog

20.2.14

Spar 35 procent med sagsbehandling i skyen



Spar 35 procent med sagsbehandling i skyen.

Lyder det som en lidt for lækker reklame? Det er også reklame – men hverken for lækker eller smart, men derimod et solidt fundament under en business case for en cloud løsning hos statens it-leverandør Statens It.

”De første erfaringer viser således en besparelse på driftsomkostningerne på ca. 35 % i gennemsnit for de myndigheder, som benytter den nye F2 cloud service.”

Sådan skrev vi i en selskabsmeddelelse fra cBrain forleden. Som research manager hos cBrain har jeg ingen lod og del i produktionen af selskabsmeddelelser, som jo har til formål at informere markedet om et børsnoteret selskabs økonomiske stilling ved at orientere om opkøb, frasalg, købstilbud, forhøjelse af aktiekapitalen, lancering af nye produkter, erobring af nye markeder, samarbejdsaftaler, med videre.

Til gengæld arbejder jeg hos cBrain med at finde de gode historier, som underbygger, at cloud computing ikke bare er buzz men en af de afgørende drivkræfter i digitaliseringen. Det er blandt andet analysehuse som IDC, der nu ser cloud computing blive til virkelighed.

25 procents vækst
I 2014 og nærmeste omegn forventer IDC, at investeringerne i cloud-løsninger vil vokse med 25 procent. Og de næste fire år vil der sker en tidobling af applikationer, som leveres fra skyen.

Daryl Plummer er Vice President og topanalytiker i et andet internationalt analysehus – Gartner. Han har selv været med til at forme begrebet cloud.

Et begreb, der har taget form siden midten af 1990-erne, da leverandørerne begyndte at tegne en sky, når de skulle fortælle om software og data leveret via internettet. Gartners Daryl Plummer har til Financial Times sag:

”Cloud computing betyder, at nogen andre driver dine computere og software, mens du koncentrerer dig om at bruge det, der bliver leveret til at skabe værdi.”

F2 leverer digital sagsbehandling
F2 leverer digital sagsbehandling. Og leveranceformen betyder altså en ikke ubetydelig besparelse på driftsomkostningerne hos de seks myndigheder, som nu får leveret F2 fra skyen hos Statens IT.

Det beskriver selskabsmeddelelsen fra cBrain:

”I november 2013 oplyste cBrain, at Statens It har etableret et cloud center, som tilbyder cBrain F2 sags- og dokumenthåndtering som en cloud service. Nu, mindre end 3 måneder senere, er den 6. myndighed gået succesfuldt i drift.
F2 er den første applikation, der udbydes som cloud service fra Statens It. Når det er muligt at udbyde F2 som cloud service, skyldes dette bl.a. at F2, i modsætning til de traditionelle ESDH-systemer, er et 100 % standardsystem understøttet af en automatiseret versions- og opgraderingsstyring.
Det nye F2 cloud center betyder, at Statens It kan tilbyde kunderne en både bedre og billigere service. De første erfaringer viser således en besparelse på driftsomkostningerne på ca. 35 % i gennemsnit for de myndigheder, som benytter den nye F2 cloud service.”

Det, synes jeg, er et godt fundament under en business case for it leveret fra skyen.  Og cBrain F2 er ikke den eneste software Statens It vil levere som cloud-løsning.

Statens It vil mere i skyen
I forbindelse med lanceringen af cloud centeret hos Statens It, sagde vicedirektør Søren Ulrich Vulff blandt andet:

”F2 med cBrain er første skridt i den retning - og vi har allerede et samarbejde med andre leverandører om at standardisere andre af de typer systemer, som mange af vores kunder kan have gavn af.”


Statens It fortæller i øvrigt om deres cloud tanker på konferencen Cloud Computing 2014 i København næste uge samt på konferencen Offentlig Digitalisering 2014 i Aarhus næste måned.

Ingen kommentarer: