Søg i denne blog

11.4.04

Globaliseringens hjul drejer videre

Indien kan fejre de første ti år som en IT-supermagt med at konstatere, at globaliseringens hjul drejer videre. Prisen for veluddannet IT-arbejdskraft stiger nu i Indien i en grad, så nogle amerikanske kunder ifølge den amerikanske nyhedstjeneste CNet allerede er begyndt at overveje, hvorlænge outsourcing af forskellige IT-funktioner til Indien kan betale sig.

Men mens andre nationer efterhånden kan løse IT-opgaver i den lave ende af skalaen billigere og ligeså godt som indiske virksomheder, så udvider Indien stadig mængden og arten af opgaver, som landets mange IT-folk kan løse bedre og billigere end kollegerne med den samme uddannelse i USA og Europa. Det betyder i sig selv at Indiens IT-sektor vokser.

Med en IT-sektor i rivende udvikling åbner der sig helt nye perspektiver for udvikling i republikken med verdens næsthøjeste folketal. Forskere fra Indian Institute of Science i Bangalore har ifølge BBC udviklet og produceret den første indiske computer - en håndholdt computer med Linux-styresystem og software, der kan anvende de store indiske sprog Hindi og Kannada.

Målet er at give de 991 indere ud af 1000, som ikke har en computer, billig adgang til basis pc-funktioner og adgang til internettet. Salget af Amida Simputer har været tre år forsinket og det er den statsejede virksomhed Bahrat Electronics, der til sidst indvilligede i at producere og sælge computeren.

Både den fortsatte udvikling i outsourcing-opgaverne og perspektiverne i produkter som Simputer er tegn på, at Indien har haft stor gavn af globaliseringen de sidste ti år.

29.03.04: CNet: Will India price itself out of offshore market?

29.03.04 BBC NEWS | Technology | Simputer for poor goes on sale

Ingen kommentarer: