Søg i denne blog

21.4.04

7.000 liter vand til 100 gram kød

Der bliver gennemsnitlig brugt 7.000 liter vand på at udvikle og producere 100 gram hakket kød. For at producere mel nok til en enkelt skive brød skal der bruges 550 liter vand.

Tallene stammer fra rapporten ”Water – More Nutrition Per Drop” som Stockholm International Water Institute netop har offentliggjort. Ifølge rapporten kræver det 1,2 millioner liter vand om året at producere fødevarerne til en normal balanceret diæt eller 70 gange så meget vand som normale aktiviteter i en husholdning kræver.

Gennem de seneste 25 år har danskerne lært at lukket for vandet under tandbørstning og hårvask. Prisen på rent vand og kloakering i kongeriget har ført til installering af vandbesparende toiletter og armaturer i hjem, virksomheder og institutioner. Men disse besparelser er bogstavelig talt det rene vand ved siden af det forbrug, som fødevareproduktionen har.

”Water – More Nutrion Per Drop” udpeger fem temaer som udgangspunkt for den politiske diskussion om vandforbruget i fødevareproduktionen:

* Bedre udnyttelse af vand til dyrkning af afgrøder overalt i verden.
* Teknologianvendelse til vandbesparelser.
* Kortlægning og påvirkning af forbrugsmønstre, der ikke er bæredygtige.
* Kortlægning af minimumsbehov for vandmiljøer i områder, hvor vandforsyningen er truet.
* Afskaffelse af støtte til landbruget og toldbarrierer på fødevarer for at sikre bæredygtig handel med fødevarer.

Stockholm International Water Institute: Pressemeddelelse om og link til "Water - More Nutrition Per Drop"

Ingen kommentarer: