Søg i denne blog

12.1.15

Lad os alle blive klogere

Lad os alle blive klogere. Sådan lyder mit nytårsønske, og det fortsætter: Vi må ikke lade tidsånden blive pessimisme.



Vi har hver især et ansvar for at genoprette tillid: Tillid til vores institutioner, virksomheder, politikere og os selv.

Første skridt: Lad os alle blive klogere.

Se engang listen med næsten 2000 TED Talks: Der kommer endnu flere ideer, tanker og viden i 2015. Bid hovedet af al stolthed og find det kursus du lige mangler på Khan Academy eller lignende.

Hjælp toplederne
På den måde kan vi hjælpe de topledere fra hele verden, som om et par uger mødes i Davos for netop at diskutere, hvordan tilliden kan genoprettes. Personligt vil jeg se, så mange diskussioner som muligt fra mødet.

2015 er kun få blade gammel i papirkalenderen. Men vi er allerede ramt af tilsyneladende kaotiske forandringer fra modbydelig terror, over alvorligt voldsomt vejr til ligegyldige men provokerende magtdemonstrationer som at krydse en bro lukket for trafik, spektakulære erhvervsfolk i vidneskranken for at løfte sløret for en rå hverdag i markedsøkonomien.

Forandringer som ingen af de folkevalgte politikere tilsyneladende kan gøre noget ved; ej heller ser der ud til at der meget hjælp at hente fra de markedsvalgte ledere, når vi søger orden i kaos.


Jeg håber inderligt, at medierne også vil gøre en indsats for at arbejde med at skabe ny tillid og modarbejde pessimismen i 2015.

Ingen kommentarer: